Jun
03
2016
Blog foto 1

Aanraken, hoe gewoon is dat?

Als baby en kleuter denk je er niet over na en vind je het vanzelfsprekend dat je aangeraakt, gekoesterd en geknuffeld wordt. Maar is dat eigenlijk wel zo vanzelfsprekend, ik denk het niet!
Wanneer ik aan mijn eigen jeugd denk, kan ik wel zeggen dat ik dat gemist heb en waarschijnlijk geldt dat voor velen met mij.

Niks nieuws zul je misschien denken en je gaat over tot de orde van de dag! Of blijft er toch iets hangen in je hoofd en word je nieuwsgierig?

Lees dan nog even door!

Wist je dat het al lang wetenschappelijk bekend is dat aanraken en aangeraakt worden van levensbelang is?
Er is ooit een experiment geweest waar bij een groep babies wel werd aangeraakt en een groep babies niet. De babies die niet werden aangeraakt, stierven! Aanraken en aangeraakt worden, is dus letterlijk van levensbelang!

Toch is er nog steeds een taboe op aanraken. Vaak durven we niet omdat “aanraken” al heel gauw een seksueel tintje krijgt. Zelf heb ik daar ook moeite mee gehad, omdat aanraken niet zo vanzelfsprekend was in mijn opvoeding. Mezelf laten masseren voelde dus vreemd, maar ook ontspannend. En toen ik ontdekte hoe helend een massage kan werken, ben ik zelf anderen gaan masseren en zo is uiteindelijk mijn praktijk ontstaan.
In mijn massage praktijk begeleid ik vooral vrouwen en keer op keer hoor ik hoe ontspannend het is om liefdevol aangeraakt te worden en hoe dit op een positieve manier doorwerkt in hun leven!

En hoe fijn is het om dit soepel en vanuit je hart te kunnen geven.

Heb jij je wel eens laten masseren? Herken je wat ik schrijf? Leuk als je een reactie achterlaat. Ik ben benieuwd naar je antwoord. Dank je wel alvast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *